Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Lees voor

Werkgeversvragen

Heeft u vragen of komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder. Hieronder vindt u alvast een aantal veel voorkomende vragen. Heeft u een andere vraag? Bekijk alle gestelde vragen of neem contact met ons op via het contactformulier.

Hoe wordt de inhouding van de bijdrage op het salaris verwerkt in de salarisadministratie?

De wijze waarop u de inhouding van de bijdrage op het salaris verwerkt in de salarisadministratie verschilt per salarispakket. Neem voor specifieke vragen contact op met uw salarissoftwareleverancier.

In het document Rekenregels staat hoe u de PAWW-bijdrage vaststelt. Dit document vindt u op werkgever.spaww.nl onder 'Documenten'.

Hoe kan ik mijn bedrijf als administratiekantoor registreren?

Om als administratiekantoor de PAWW-administratie voor andere bedrijven te kunnen verzorgen registreert u zich als administratiekantoor in het PAWW-portaal.

Op www.spaww.nl staat, onder ‘Documenten’, een instructie waarin de mogelijkheden omtrent het administratiekantoor nader worden toegelicht.

Ik heb mijn bedrijf als administratiekantoor geregistreerd. Hoe verzorg ik nu de administratie voor andere bedrijven?

U ontvangt van de werkgever, waarvoor u de administratie wilt verzorgen, een machtigingscode. Deze kunt u in uw eigen account inwisselen via uw dossier (onder ‘Machtigingen’).


Waarom is mijn telefoonnummer en de plaatsnaam verplicht en de overige adresgegevens niet?

Bij het machtigen van een administratiekantoor worden, naast de bedrijfsnaam, het telefoonnummer en de plaatsnaam getoond. Dit zorgt ervoor dat het administratiekantoor herkenbaar is.

Het aangiftetijdvak wijzigt het aankomende kalenderjaar, wanneer kan ik dit wijzigen?

Wijzig het aangiftetijdvak pas op het moment dat de laatste periode van het kalenderjaar klaarstaat in het PAWW-portaal.

Daarna kunt u het aangiftetijdvak omzetten in het portaal onder 'Mijn Dossier/ Bedrijfsgegevens’.

Kan ik deelnemen aan de PAWW-regeling met mijn reguliere arbeidsvoorwaarden-cao?

Deelname aan de PAWW-regeling kan alleen via een verzamel-cao die algemeen verbindend is verklaard. De cao-partijen tekenen een overeenkomst tot deelname aan de PAWW. Zij sturen deze overeenkomst naar Stichting PAWW. De overeenkomst wordt opgenomen in een verzamel-cao. Stichting PAWW voegt meerdere overeenkomsten tot deelname aan de PAWW-regeling samen tot een verzamel-cao. De volledige beschrijving van de procedure en de bijbehorende documenten staan op www.spaww.nl.

Waar kan ik informatie vinden over het indienen en betalen van de aangiftes?

Informatie over het indienen en betalen van aangiftes staat op de 'Aangiftekalender PAWW' op www.spaww.nl onder 'Werkgevers/Documenten'. Hier vindt u de uiterste aangifte- en betaaldatum.


Heeft deze informatie u geholpen?