A

A
Lees voor

Geen deelnemende werknemers

Het is goed mogelijk dat uw sector of branche een overkoepelende afspraak heeft gemaakt over PAWW via een verzamel-cao. Alle werkgevers en werknemers die onder deze cao vallen, doen dan verplicht mee aan PAWW.

Geen werknemers onder de werkingssfeer? Registratie afronden en vrijstelling aanvragen

Toch kan het voorkomen dat u nu of in de (nabije) toekomst geen werknemers in dienst heeft of geen werknemers heeft die volgens de cao deelnemen aan de regeling. Omdat u als werkgever staat geregistreerd, verzoeken wij u toch de registratie volledig af te ronden in het PAWW-portaal.

Geef bij uw registratie aan dat u vrijstelling aanvraagt. Dit gaat als volgt:

  • Selecteer in het PAWW-portaal de cao-deelname.
  • Vul de einddatum in.
  • Kies voor de optie ‘Vrijstellingsgrond: geen werknemers onder de werkingssfeer’.
Werkingssfeer opzoeken

In de werkingssfeer is bepaald welke werknemers deelnemen aan PAWW. Wij hebben op onze website geen lijst staan van alle werkingssferen. De lijst kunt u wel in de Staatscourant vinden. Of u neemt contact op met uw sector of brancheorganisatie als u wilt weten onder welke werkingssfeer uw bedrijf valt.

Vrijstelling mogelijk, maar reglement blijft gelden

Deze vrijstelling zorgt ervoor dat u als werkgever geen aangiften hoeft in te dienen. Dit geldt alleen zolang u geen werknemers heeft die onder de werkingssfeer van de PAWW-cao vallen. Als werkgever bent u wel gebonden aan andere bepalingen van het reglement.

De belangrijkste is de afspraak dat werkgevers informatie verstrekken op verzoek van Stichting PAWW. De stichting heeft het recht om haar accountant controle te laten uitvoeren op de juistheid van de verleende vrijstellingen. Zodra uw organisatie groeit en uw werknemers onder de regeling vallen, moet u aangifte en afdracht doen. De aangiftes zullen op dat moment met terugwerkende kracht (alsnog) moeten worden ingediend. Voor de periode dat u geen werknemers in dienst had, kunt u een nul-aangifte indienen.

Heeft deze informatie u geholpen?
Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord