A

A
Lees voor

Deelnemen aan de PAWW als werkgever

Bent u werkgever, en wilt u de PAWW regelen voor uw werknemers? Dan zijn er twee scenario's:

1. Uw bedrijf valt niet onder een deelnemende cao

Wanneer uw bedrijf niet onder een deelnemende cao valt, kunt u als werkgever mogelijk toch deelnemen aan de PAWW-regeling.

Wat zijn de mogelijkheden?

  • Een bedrijf kan deelnemen zonder reguliere arbeidsvoorwaarden-cao. Wel moet dit in een PAWW-deelnameovereenkomst vastgelegd worden. U ondertekent dit samen met uw vakbond(en) en stuurt het aan ons op.
  • Een bedrijf met een arbeidsvoorwaardenreglement kan meedoen aan de PAWW-regeling. Uw bedrijf maakt hierover afspraken met één of meer vakbonden. De vakbond spreekt vervolgens af deel te nemen aan een verzamel-cao en daarmee aan de PAWW-regeling. Deze afspraak geldt alleen voor de aansluiting bij Stichting PAWW en raakt de andere arbeidsvoorwaarden niet. De verzamel-cao wordt algemeen verbindend verklaard. Dit betekent dat uw werknemers automatisch gebonden zijn aan de verzamel-cao.

2. Uw bedrijf valt wel onder een deelnemende cao

Vraag na bij uw vakbond of branche of uw bedrijf inderdaad valt onder een PAWW-cao. Als u nog niet bij ons bekend bent, maar uw sector is wel aangesloten bij de PAWW, dan sturen wij u een uitnodiging tot deelname. Dat kan enige tijd duren, want sectoren leveren periodiek gegevens aan.

Wilt u liever niet zo lang wachten? Dan vult u het onderstaande formulier in. Wij toetsen uw verzoek aan de werkingssfeer van de cao. Daarna sturen wij u een brief met de uitnodigings-code. U kunt zich dan direct registreren voor deelname. Maandelijks toetsen wij de aanmeldingen bij uw sector die de werkingssfeer heeft ingebracht. Beschouw uw aanmelding dan ook voorlopig als geaccepteerd.

Heeft u al een brief met aanmeldcode ontvangen? Dan kunt u direct naar registreren.

Let op! Het onderstaande aanmeldformulier NIET gebruiken in de volgende gevallen:

  • Als u een bestaand account heeft, dan logt u in en voegt u een nieuwe cao-deelname toe.
  • Als u uw cao-deelname opnieuw wilt activeren. Bijvoorbeeld omdat u geen medewerkers in dienst of weer medewerkers in dienst heeft.
  • Als u uw uitnodigingscode kwijt bent, in dat geval vraagt u die aan via het contactformulier.

Heeft u een vraag?

U stuurt ons een bericht via ons contactformulier of u belt ons via de werkgeverstelefoon: 088 230 23 31.

Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord