A

A
Lees voor

Veelgestelde vragen

Vragen over de PAWW-regeling? Vind antwoorden op veelgestelde vragen.

Moet ik de inkomsten van UWV ook opgeven?

Inkomsten van UWV die betrekking hebben op de WW- of WGA-uitkering waarop de PAWW-uitkering aansluitend is toegekend hoeft u niet op te geven.
Overige inkomsten van UWV moeten wel worden opgegeven.
 

Onder wat voor soort uitkering valt de PAWW volgens Belastingdienst?

U ontvangt van Stichting PAWW een PAWW-uitkering; dit betreft een particuliere uitkering. U ontvangt deze nadat uw WW-uitkering is beëindigd.
Deze uitkering valt bij Belastingdienst onder code 32 omdat dit een particuliere verzekering betreft.
Code 32 heeft de volgende omschrijving:
Uitkering in het kader van de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO) en particuliere verzekering ziekte, invaliditeit en ongeval.

Op hoeveel vakantiedagen heb ik een jaar voorafgaand aan de AOW-gerechtigde leeftijd recht?

Vanaf 1 jaar voor uw AOW-gerechtigde leeftijd hoeft u geen vakantiedagen meer door te geven in het PAWW-portaal. Dit heeft de volgende reden:
Het doel van de door Stichting PAWW toegekende 'vakantiedagen' is de ontheffing van sollicitatie-activiteiten tijdens uw vakantie(s).
In het jaar voorafgaand aan de AOW-gerechtigde leeftijd vervalt uw sollicitatieplicht; daarom zijn 'vakantiedagen' niet meer van toepassing.

Om de maandelijkse PAWW-uitkering te ontvangen dient u maandelijks het verantwoordingsformulier in. U geeft hier wel uw eventuele inkomsten op.

Wat is het gevolg van foutief opgegeven inkomsten?

Mochten de opgegeven inkomsten te veel of te weinig zijn wordt dit later alsnog verrekend.
Bij het controleren van het inkomen volgen wij namelijk de gegevens die UWV ons achteraf levert.

Heb ik een sollicitatieplicht bij een aanvullingsuitkering WGA?

Bij een PAWW aanvulling WGA bent u vrijgesteld van uw sollicitatieplicht. Zorgt u ervoor dat u ook met de vrijstelling van de sollicitatieplicht maandelijks het verantwoordingsformulier indient. Anders ontvangt u geen PAWW-uitkering. 

Moet een werkloosheidsuitkering uit België in het verantwoordingsformulier opgegeven worden?

Inkomsten uit een Belgische werkloosheidsuitkering hebben invloed op de hoogte van uw PAWW- uitkering. Deze inkomsten geeft u aan ons door. Dit doet u via uw verantwoordingsformulier. De Belgische werkloosheidsuitkering verrekenen wij met uw PAWW-uitkering.

Moet ik mijn vakantiegeld vanuit de LAU/VVU opgeven in het verantwoordingsformulier en wordt dit in mindering gebracht op de PAWW-uitkering ?

Het ontvangen vakantiegeld vanuit uw LAU/VVU heeft invloed op de hoogte van uw PAWW-uitkering. Deze inkomsten geeft u aan ons door. Dit doet u via uw verantwoordingsformulier. Het vakantiegeld verrekenen wij met uw PAWW-uitkering.

Welke bestandstypen kan ik üploaden?

Ondersteunde bestandstypen die geüpload kunnen worden zijn afbeeldingen en pdf-bestanden, namelijk; PDF, JPEG en JPG.


Heeft deze informatie u geholpen?
Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord