A

A
Lees voor

Service voor UWV-medewerkers

Loopt een WW- of WGA-uitkering op haar einde, dan vraagt een werknemer meestal een vervolguitkering aan bij zijn gemeente. Maar misschien heeft de werknemer eerst nog recht op een PAWW-uitkering, de aanvulling op de WW of de WGA. In dat geval volgt de uitkering van UWV pas later.

Volgorde van uitkeringen aanvragen

Voor een werkloze of gedeeltelijk arbeidsongeschikte ziet de gang van zaken er als volgt uit:

Nog niet iedereen weet van de PAWW-aanvulling

Al meer dan 2 miljoen werknemers nemen deel aan de PAWW-regeling. Toch weten werknemers vaak niet dat ze eraan deelnemen. Dit willen we als uitvoerder natuurlijk voorkomen. Helderheid is essentieel in de financieel onzekere tijden voor werklozen of gedeeltelijk arbeidsongeschikten.

Gezamenlijk communiceren

Als uitvoerder van de PAWW-regeling willen we dat (voormalig) werknemers ons kunnen vinden. Daarom werken we nauw samen met gemeentelijke sociale diensten, werkgevers en vakbonden. Dit gebeurt online, maar zeker ook offline, op diverse fysieke plaatsen waar mogelijke uitkeringsgerechtigden komen of informatie zoeken.

Stichting PAWW ondersteunt UWV

Ook de samenwerking met UWV is belangrijk. Ons gemeenschappelijke doel is een soepele overgang van UWV naar SPAWW. En dat de juiste instantie de juiste uitkering toekent. Dat scheelt verwarring voor de uitkeringsgerechtigde en later veel reparatiewerk. We zijn erg dankbaar dat UWV ons, en de uitkeringsgerechtigden, zo goed ondersteunt in dit proces.

Werkt u bij UWV? Dan heeft u van ons een telefonische hulplijn ontvangen. Daarnaast kunt u uitkeringaanvragers verwijzen naar onze pagina ‘Kom ik in aanmerking?’. Via deze link is in 10 minuten te zien of iemand recht heeft op de PAWW. Daarnaast kunt u de flyer PAWW voor werknemers meegeven.

Documenten en gegevens om bij de hand houden bij toets ‘Kom ik in aanmerking’:

  • WW-brieven (start en beëindiging)
  • Het verzekeringsbericht van UWV.
Heeft deze informatie u geholpen?
Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord