A

A
Lees voor

Service voor UWV-medewerkers

“SPAWW en UWV werken samen voor een optimale dienstverlening aan uitkeringsgerechtigden.”

Loopt een WW-uitkering bij het UWV op zijn einde, dan vraagt een werknemer meestal een vervolguitkering aan bij zijn gemeente. Maar misschien heeft de werknemer eerst nog recht op een PAWW-uitkering, een aanvulling op de WW of de WGA-uitkering. In dat geval volgt de uitkering van de Gemeentelijke Sociale Dienst pas later.

Al meer dan twee miljoen werknemers neemt deel aan de PAWW-regeling. Toch weten werknemers vaak niet dat ze eraan deelnemen. Daar komt bij dat Stichting PAWW vaak pas bij de aanvraag zelf kan vaststellen of een werknemer inderdaad in aanmerking komt of niet. Dit is onwenselijk en willen we als uitvoerder voorkomen. Wij willen juist helderheid scheppen in onzekere tijden voor werklozen of gedeeltelijk arbeidsongeschikten.

Ondersteuning van UWV medewerkers

Ook de samenwerking met de medewerkers van het UWV is belangrijk. Ons gemeenschappelijke doel is een soepele overgang. De vervolguitkering wordt liefst direct door de juiste instantie toegekend. Dat scheelt later veel reparatiewerk en levert voordelen op voor alle betrokken partijen.

Baliemedewerkers van UWV vinden hier een werknemersbrochure, een instructie en een link naar de omgeving ‘Kom ik in aanmerking?’. Via deze link ziet een werknemer binnen in tien minuten of hij in aanmerking komt of niet. Ook heeft de baliemedewerker een hulplijn tot zijn beschikking.

We zijn erg dankbaar dat UWV ons, en de uitkeringsgerechtigden, zo goed ondersteunen in dit proces.

Documenten en gegevens bij de hand houden bij toets ‘Kom ik in aanmerking’

  • WW-brieven (start en beëindiging)
  • Het verzekeringsbericht van UWV.

Kom ik in aanmerking?

Werknemersbrochure

Vragen? Bel of mail ons.

Heeft deze informatie u geholpen?

Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord