A

A
Lees voor

Service voor administratiekantoren

Voert u namens een werkgever de PAWW-regeling uit? Dan wijzen we u graag op een aantal belangrijke onderwerpen.

Niet alle werknemers onder de werkingssfeer

Het kan voorkomen dat bepaalde werknemers wel onder de PAWW-regeling vallen, en anderen niet. Als administratiekantoor kunt u hiermee geconfronteerd worden. U moet dan samen met de werkgever nagaan welke werknemers onder de werkingssfeer vallen. Dat is soms vervelend, omdat het extra werk oplevert.

Stichting PAWW kan hier helaas niet veel aan doen. Sociale partners besluiten namelijk per cao over de werkingssfeer. Hieronder kan wel of geen deelname van bepaalde functies vallen. Als uitvoerende stichting signaleren we wel als dit aan de orde is binnen een cao. Bij de evaluatie van de PAWW-regeling dit jaar zullen we bekijken hoe we tot een oplossing kunnen komen.

Zelfstandigen zonder personeel

Ook als werkgever zonder personeel kunt u deelnemen aan de PAWW-regeling. Dit kan als u aangesloten bent bij een cao waarin de PAWW is afgesproken. Maar heeft u geen werknemers in dienst of geen werknemers die onder de werkingssfeer van de cao vallen? Dan moet u zich toch aanmelden bij Stichting PAWW. Bij uw registratie geeft u aan dat u vrijstelling aanvraagt. U doet dan alleen een nulaangifte.

Vragen? Bel de Werkgeverstelefoon

Neem contact met ons op via het contactformulier of via 088-2302331, geopend maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren tussen 8.30 en 17.00 uur.

Links

Heeft deze informatie u geholpen?
Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord