A

A
Lees voor

Werkgeversvragen

Heeft u vragen of komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder. Hieronder vindt u alvast een aantal veel voorkomende vragen. Heeft u een andere vraag? Bekijk alle gestelde vragen of neem contact met ons op via het contactformulier.

Waar kan ik de nota vinden?

De nota staat in het portaal onder ‘Mijn Dossier/Berichten'. U kunt de nota hier ook downloaden. Klik op het pijltje achter ‘Ongelezen berichten’ om eerder geopende nota’s te raadplegen.

Zodra de nota klaar staat ontvangt u een bericht op het e-mailadres dat bij de bedrijfsgegevens staat.

Waar kan ik informatie vinden over de verzamel-cao?

Op https://spaww.nl/cao-partijen/verzamel-caos/ vindt u informatie over de verzamel-cao.

Waar vind ik de welkomstbrief?

Op onze website staat onder 'Documenten' een voorbeeldbrief.

Waar vind ik mijn berichten?

In het portaal onder ‘Mijn dossier/Berichten’ staan alle berichten. Berichten worden verzonden naar het e-mailadres dat bij de bedrijfsgegevens staat. Dit hoeft niet hetzelfde e-mailadres te zijn als waarmee u inlogt.

Waarom moet ik als werkgever een IBAN nummer invullen?

Het rekeningnummer (IBAN) wordt samen met het notanummer door ons gebruikt om uw betaling correct te verwerken. Wij vragen u daarom het rekeningnummer op te geven dat u gebruikt om de PAWW-bijdrage te betalen.

Waarom ontvangen wij een nota terwijl de PAWW-bijdrage is ingehouden?

Met alleen de inhouding van de PAWW-bijdrage bent u er nog niet. Na de inhouding van de PAWW-bijdrage doet u aangifte op het PAWW-portaal. Vervolgens ontvangt u de nota. Hierop staat naast het bedrag wat u afdraagt ook het rekeningnummer waarop u de bijdrage kunt storten. Als de bijdrage via het SEPA-betaalbestand is overgemaakt hoeft u de nota niet meer te betalen. Op https://spaww.nl/werkgevers/documenten/q:rekenregels/ staan de 'Rekenregels' . Hier vindt u een toelichting op de berekening en inhouding van de bijdrage.

Waarover dienen we de bijdrage te berekenen en wat als grondslag op te geven?

Zowel voor de berekening van de bijdrage als voor de grondslag dient rekening te worden gehouden met het gemaximeerde bedrag.

Wanneer eindigt deelname aan de PAWW-regeling voor de werkgever?

Na afloop van de looptijd van de verzamel-cao eindigt de deelname voor de werkgever. Het kan zijn dat de cao-partijen besluiten niet meer deel te nemen aan een nieuwe  verzamelcao.  Zij moeten dit 9 maanden voordat de verzamel-cao afloopt kenbaar maken aan Stichting PAWW.
De deelname aan de PAWW-regeling kan ook beëindigd worden door een verandering in de bedrijfssituatie. Bijvoorbeeld als de werkgever failliet gaat.


Heeft deze informatie u geholpen?
Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord