A

A
Lees voor

Aflopende WW of loongerelateerde WGA? Regel een aanvulling met de PAWW

Werkloos of arbeidsongeschikt zijn is al vervelend genoeg. U heeft allerlei verplichtingen en zaken om uit te zoeken. U wilt dan natuurlijk niet ook nog zorgen hebben over geld. Gelukkig is er de WW of loongerelateerde WGA als financieel vangnet. Maar wat gebeurt er daarna? Na afloop van deze uitkeringen kunt u recht hebben op een aanvulling vanuit Stichting PAWW. 

Met een PAWW-uitkering wordt uw WW of loongerelateerde WGA als het ware verlengd, met maximaal 14 maanden. Dit geeft u meer financiële zekerheid.

Uw werkgever of bedrijfssector kan zich aansluiten bij de PAWW. Vraag dus bij uw (voormalige) werkgever of dat zo is! Want alleen dan kunt u aanspraak maken op een PAWW-aanvulling.

Lees voor

Van UWV naar PAWW

Is het einde van uw WW of loongerelateerde WGA-uitkering in zicht? Een maand voordat uw uitkering afloopt, tot uiterlijk 1 week erna vraagt u een PAWW-uitkering aan om op tijd uw eerste uitkering te ontvangen. Let op: Vraag dan óók alvast uw vervolguitkering aan bij UWV of gemeente. Dit kan de IOW, IOAW of bijstand zijn.

Stichting PAWW regelt alles rondom uw aanvullende uitkering. Wij staan klaar voor (voormalig) werknemers en zorgen ervoor dat de overgang van UWV naar PAWW soepel verloopt. Bij ons kunt u terecht voor ondersteuning, informatie en uw persoonlijke dossier.

Beeld: Einde WW of WGA in zicht. Download pdf
Veelgestelde vragenLees voor

Rechts vindt u de top 5 van meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Als mijn werkgever niet wil deelnemen aan de PAWW-regeling, kan dan ik als individuele medewerker wel meedoen?

Voorwaarde voor deelname aan de PAWW-regeling is dat uw werkgever deelneemt aan een verzamel-cao.  Als de werkgever niet meedoet kunnen ook de werknemers niet deelnemen aan PAWW-regeling.

Als ik mijn PAWW-uitkering tijdelijk onderbreek, kan ik deze dan ook weer voortzetten?

De PAWW-uitkering kan in bepaalde situaties na een beëindiging weer worden voortgezet (herleven), dit is beschreven in artikel 9 van het Aanvullingsreglement PAWW.
Het volledige Aanvullingsreglement staat op https://spaww.nl/werkgevers/documenten/q:aanvullingsreglement/.

Als ik van baan wissel, bouw ik dan nog steeds PAWW-rechten op?

Dit is afhankelijk of uw toekomstige werkgever is aangesloten bij Stichting PAWW.

Behoud ik mijn PAWW-uitkering als ik naar het buitenland verhuis?

Als u een PAWW-uitkering ontvangt en naar het buitenland verhuist stopt uw uitkering. Meer informatie vindt u in het PAWW-aanvullingsreglement.

Ben ik verzekerd voor de sociale verzekeringswetten?

Op grond van de PAWW-uitkering bent u niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen.

Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord