A

A
Lees voor

Aflopende WW of loongerelateerde WGA? Regel een aanvulling met de PAWW

Werkloos of arbeidsongeschikt zijn is al vervelend genoeg. U heeft allerlei verplichtingen en zaken om uit te zoeken. U wilt dan natuurlijk niet ook nog zorgen hebben over geld. Gelukkig is er de WW of loongerelateerde WGA als financieel vangnet. Maar wat gebeurt er daarna? Na afloop van deze uitkeringen kunt u recht hebben op een aanvulling vanuit Stichting PAWW. 

Met een PAWW-uitkering wordt uw WW of loongerelateerde WGA als het ware verlengd, met maximaal 14 maanden. Dit geeft u meer financiële zekerheid.

Uw werkgever of bedrijfssector kan zich aansluiten bij de PAWW. Vraag dus bij uw (voormalige) werkgever of dat zo is! Want alleen dan kunt u aanspraak maken op een PAWW-aanvulling.

Lees voor

Van UWV naar PAWW

Is het einde van uw WW of loongerelateerde WGA-uitkering in zicht? Een maand voordat uw uitkering afloopt, tot uiterlijk 1 week erna vraagt u een PAWW-uitkering aan om op tijd uw eerste uitkering te ontvangen.

Stichting PAWW regelt alles rondom uw aanvullende uitkering. Wij staan klaar voor (voormalig) werknemers en zorgen ervoor dat de overgang van UWV naar PAWW soepel verloopt. Bij ons kunt u terecht voor ondersteuning, informatie en uw persoonlijke dossier.

Veelgestelde vragenLees voor

Rechts vindt u de top 5 van meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Ik ontvang een WW-uitkering. Kom ik in aanmerking voor een PAWW-uitkering?

Ja, als uw voormalige werkgever zich bij ons heeft aangemeld. De voorwaarden voor de PAWW zijn onder meer:

  • U heeft minimaal tien jaar gewerkt.
  • Uw laatste werkgever was aangesloten bij Stichting PAWW toen u ontslag kreeg.
  • Aansluitend op dat dienstverband krijgt u een WW-uitkering.
  • Na afloop van deze WW bent u nog steeds werkloos.

Kom ik in aanmerking?

Om er achter te komen of u in aanmerking komt voor een uitkering bij SPAWW, kunt u een digitaal formulier invullen. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Daarna weet u of u in aanmerking komt. En hoe hoog uw uitkering zal zijn.

Zie voor de volledige voorwaarden het Aanvullingsreglement van PAWW.

U moet de PAWW zelf bij ons aanvragen. Dit kan vanaf een maand vóór het aflopen van uw WW-uitkering, tot uiterlijk één week erna. 

Hoe lang duurt de PAWW-uitkering?

Zodra u bij ons een PAWW heeft aangevraagd, dan sturen wij u een bevestiging van de hoogte en duur van uw PAWW.

De duur hangt af van hoe lang uw WW of WGA-uitkering zou hebben geduurd onder de oude wetgeving, dit was vóórdat de duur van de WW en de WGA-uitkering korter werden. Wij berekenen het verschil tussen de oude rekenregels en de nieuwe. Dit wordt de duur van uw PAWW.

Wat is de hoogte van de PAWW-uitkering?

De PAWW is even hoog als de WW of de WGA-uitkering. Heeft u naast uw uitkering nog andere bronnen van inkomsten dan worden deze in mindering gebracht op uw PAWW-uitkering in overeenkomst met het Aanvullingsreglement PAWW.

Kan ik zelf een berekening maken?

Ja, die maakt u hier.


Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord