A

A
Lees voor

Aflopende WW of loongerelateerde WGA? Regel een aanvulling met de PAWW

Werkloos of arbeidsongeschikt zijn is al vervelend genoeg. U heeft allerlei verplichtingen en zaken om uit te zoeken. U wilt dan natuurlijk niet ook nog zorgen hebben over geld. Gelukkig is er de WW of loongerelateerde WGA als financieel vangnet. Maar wat gebeurt er daarna? Na afloop van deze uitkeringen kunt u recht hebben op een aanvulling vanuit Stichting PAWW. 

Met een PAWW-uitkering wordt uw WW of loongerelateerde WGA als het ware verlengd, met maximaal 14 maanden. Dit geeft u meer financiële zekerheid.

Uw werkgever of bedrijfssector kan zich aansluiten bij de PAWW. Vraag dus bij uw (voormalige) werkgever of dat zo is! Want alleen dan kunt u aanspraak maken op een PAWW-aanvulling.

Lees voor

Van UWV naar PAWW

Is het einde van uw WW of loongerelateerde WGA-uitkering in zicht? Een maand voordat uw uitkering afloopt, tot uiterlijk 1 week erna vraagt u een PAWW-uitkering aan om op tijd uw eerste uitkering te ontvangen. Let op: Vraag dan óók alvast uw vervolguitkering aan bij UWV of gemeente. Dit kan de IOW, IOAW of bijstand zijn.

Stichting PAWW regelt alles rondom uw aanvullende uitkering. Wij staan klaar voor (voormalig) werknemers en zorgen ervoor dat de overgang van UWV naar PAWW soepel verloopt. Bij ons kunt u terecht voor ondersteuning, informatie en uw persoonlijke dossier.

Beeld: Einde WW of WGA in zicht. Download pdf
Veelgestelde vragenLees voor

Rechts vindt u de top 5 van meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Moet ik de inkomsten van UWV ook opgeven?

Inkomsten van UWV die betrekking hebben op de WW- of WGA-uitkering waarop de PAWW-uitkering aansluitend is toegekend hoeft u niet op te geven.
Overige inkomsten van UWV moeten wel worden opgegeven.
 

Onder wat voor soort uitkering valt de PAWW volgens Belastingdienst?

U ontvangt van Stichting PAWW een PAWW-uitkering; dit betreft een particuliere uitkering. U ontvangt deze nadat uw WW-uitkering is beëindigd.
Deze uitkering valt bij Belastingdienst onder code 32 omdat dit een particuliere verzekering betreft.
Code 32 heeft de volgende omschrijving:
Uitkering in het kader van de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO) en particuliere verzekering ziekte, invaliditeit en ongeval.

Op hoeveel vakantiedagen heb ik een jaar voorafgaand aan de AOW-gerechtigde leeftijd recht?

Vanaf 1 jaar voor uw AOW-gerechtigde leeftijd hoeft u geen vakantiedagen meer door te geven in het PAWW-portaal. Dit heeft de volgende reden:
Het doel van de door Stichting PAWW toegekende 'vakantiedagen' is de ontheffing van sollicitatie-activiteiten tijdens uw vakantie(s).
In het jaar voorafgaand aan de AOW-gerechtigde leeftijd vervalt uw sollicitatieplicht; daarom zijn 'vakantiedagen' niet meer van toepassing.

Om de maandelijkse PAWW-uitkering te ontvangen dient u maandelijks het verantwoordingsformulier in. U geeft hier wel uw eventuele inkomsten op.

Wat is het gevolg van foutief opgegeven inkomsten?

Mochten de opgegeven inkomsten te veel of te weinig zijn wordt dit later alsnog verrekend.
Bij het controleren van het inkomen volgen wij namelijk de gegevens die UWV ons achteraf levert.

Heb ik een sollicitatieplicht bij een aanvullingsuitkering WGA?

Bij een PAWW aanvulling WGA bent u vrijgesteld van uw sollicitatieplicht. Zorgt u ervoor dat u ook met de vrijstelling van de sollicitatieplicht maandelijks het verantwoordingsformulier indient. Anders ontvangt u geen PAWW-uitkering. 

Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord