A

A
Lees voor

Wie zijn wij?

In 2016 werd de duur van de WW en de loongerelateerde WGA verkort van 38 maanden naar maximaal 2 jaar. De vakbonden en werkgevers spraken toen af dat de gemiste maanden privaat gerepareerd kon worden in de Private Aanvulling WW en WGA, kortweg PAWW. Hiermee wordt het recht op een uitkering na betaalde arbeid weer verlengd tot het oude niveau. Ook jongere werknemers profiteren van de reparatie.

Stichting PAWW

Stichting PAWW voert de PAWW-regeling uit zoals die is afgesproken met de sociale partners. We doen dit op een integere, compliant en (kosten)efficiënte manier, zodat werknemers nu, en in de toekomst, kunnen rekenen op de regeling. Transparantie, klantgerichtheid, oprechtheid en rechtvaardigheid staan hierbij voorop: alle betrokken partijen kunnen vertrouwen op SPAWW voor een toekomstbestendige uitvoering.

Onze ambitie

SPAWW staat voor een succesvolle in- en uitvoering van de PAWW-regeling voor zoveel mogelijk werknemers. Om dit te realiseren, is succes op de volgende onderdelen van essentieel belang:

  • Integer bestuur van de stichting
  • Optimale ondersteuning bij onderhandelingen en instroom in de regeling
  • Transparante communicatie met cao-tafels, werkgevers en (voormalig) werknemers
  • Gedegen financiën
  • Goed geoliede uitvoering in de praktijk
  • Risicobeheersing
  • Leren en verbeteren

Zonder winstoogmerk

We financieren alle uitkeringen uit de inkomsten. Hieruit betalen we ook de uitvoeringskosten. De ondergrens mag niet negatief zijn. Ook is er een bovengrens, die is vastgesteld op 1x de structurele jaarexploitatie. Deze grenzen zijn vooral bedoeld om jaarlijks de PAWW-bijdrage vast te kunnen stellen.

Links

Heeft deze informatie u geholpen?
Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord