A

A
Lees voor

SPAWW voor Gemeentelijke Sociale Diensten

“SPAWW en VNG werken samen voor een optimale dienstverlening aan uitkeringsgerechtigden.”

Loopt een WW-uitkering op zijn einde, dan vraagt een werknemer meestal een vervolguitkering aan bij zijn gemeente. Maar misschien heeft de werknemer eerst nog recht op een PAWW-uitkering, een aanvulling op de WW of de WGA. In dat geval volgt de uitkering van de Gemeentelijke Sociale Dienst pas later.

Al meer dan 2 miljoen werknemers neemt deel aan de PAWW-regeling. Toch weten werknemers vaak niet dat ze eraan deelnemen. Daar komt bij dat Stichting PAWW vaak pas bij de aanvraag zelf kan vaststellen of een werknemer inderdaad in aanmerking komt of niet. Dit is onwenselijk en willen we als uitvoerder voorkomen. Wij willen juist helderheid scheppen in onzekere tijden voor werklozen of gedeeltelijk arbeidsongeschikten.

Communicatie is essentieel

Als uitvoerder van de PAWW-regeling willen we dat (voormalig) werknemers ons kunnen vinden. Daarom werken we nauw samen met UWV en werkgevers voor een betere voorlichting. Ook ondersteunen we online initiatieven voor meer bekendheid. Ten slotte proberen we goed vindbaar te zijn op verschillende plaatsen waar mogelijke uitkeringsgerechtigden komen.

Ondersteuning van gemeenten

Ook de samenwerking met de Gemeentelijke Sociale Diensten is belangrijk. Ons gemeenschappelijke doel is dat de uitkering direct door de juiste instantie wordt toegekend. Dat scheelt later veel reparatiewerk en levert voordelen op voor alle betrokken partijen.

Baliemedewerkers van gemeenten krijgen hiervoor via VNG een PAWW-werknemersbrochure, een instructie en een link naar de omgeving ‘Kom ik in aanmerking?’. Via deze link ziet een werknemer in tien minuten of hij in aanmerking komt voor de PAWW of niet. Ook heeft de baliemedewerker een hulplijn tot zijn beschikking.

We zijn erg dankbaar dat de VNG en de Gemeentelijke Sociale Diensten ons, en de uitkeringsgerechtigden, zo goed ondersteunen in dit proces.

Voor het invullen van de pagina 'Kom ik in aanmerking?' heeft u de volgende informatie nodig:

  • WW-brieven (start en beëindiging)
  • Het verzekeringsbericht van UWV.

Kom ik in aanmerking?

Werknemersbrochure

Vragen? Bel of mail ons.

Beeld: Einde WW of WGA in zicht. Download pdf
Heeft deze informatie u geholpen?
Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord