A

A

Uitkering na uw WGA

Welk inkomen u aanvullend krijgt na uw loongerelateerde uitkering (LGU) WGA, hangt af van uw persoonlijk situatie. Bijvoorbeeld hoeveel u verdient naast uw uitkering. Ga allereerst na of uw vorige werkgever een aanvulling op de WGA had geregeld. Dit is de zogeheten PAWW-regeling. De PAWW volgt altijd direct na de loongerelateerde WGA. Het is in feite een aanvuling op van uw WGA.

Ongeveer 3 maanden voor afloop van uw loongerelateerde uitkering WGA beoordeelt UWV uw persoonlijke situatie voor een volgende uitkering. Na de beoordeling kan het zijn dat u een volgende WGA-uitkering krijgt. Dat is een loonaanvullingsuitkering (LAU) of een vervolguitkering (VVT). U komt dan in aanmerking voor een aanvullende PAWW-uitkering. Uw werkgever moet dan wel deelnemen aan de PAWW-regeling. 

De hoogte en lengte van uw PAWW-uitkering hangen af van uw persoonlijke situatie. Alvast weten hoeveel uw PAWW zal zijn? Maak dan eerst een proefberekening.

Geen recht op de PAWW, of loopt uw PAWW af? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Voor wat oudere arbeidsongeschikten zijn er de IOW en de IOAW. Verder hangen de loongerelateerde uitkering, de loonaanvullingsuitkering of de vervolguitkering af van hoeveel u erbij verdient.

Hieronder leest u meer over uw mogelijkheden en wat u kunt doen om een uitkering na uw WGA te regelen.

WGA met PAWW-uitkering. Download pdf

Aanvulling op WW via vorige werkgever: de PAWW-uitkering

Misschien heeft uw vorige werkgever een aanvulling op de WW geregeld via de PAWW-regeling. Met deze PAWW-regeling loopt uw WW-uitkering namelijk langer door. Niet het UWV, maar Stichting PAWW verzorgt dan uw uitkering na de WW. De stichting regelt alles rondom uw PAWW-uitkering: van aanvraag tot uitkering.

Bekijk of u PAWW kunt krijgen

  • Inderdaad recht op de PAWW? Vraag deze dan aan. Let op: voordat uw WW afloopt, vraagt u óók alvast één van de hieronder genoemde uitkeringen aan. Doet u dit niet, dan heeft u na uw PAWW geen IOW, IOAW of bijstand. Alvast weten hoeveel uw PAWW zal zijn? Maak een proefberekening.
  • Geen recht op PAWW? Dan kunt u één van de uitkeringen hieronder aanvragen.

Tussen 60 jaar en pensioen

Bent u een oudere werkzoekende, maar nog niet met pensioen? Dan kunt u misschien de IOW krijgen: de Inkomensvoorziening Oudere Werklozen. Deze uitkering na de WW is er speciaal voor mensen die tussen 60 en hun pensioenleeftijd werkloos werden. Kijk eerst of u voldoet aan de voorwaarden van deze uitkering.

Vraag aan bij UWV

Geboren vóór ’65, werkloos ná 50ste

Bent u geboren vóór 1965 en werkloos geworden ná uw 50ste? In dat geval kunt u de IOAW aanvragen: de Inkomensvoorziening voor Oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte Werknemers. Deze uitkering is niet alleen voor wat oudere mensen die deels arbeidsongeschikt zijn. De IOAW is er óók als uitkering na uw WW en vult uw inkomen aan tot bijstandsniveau. U vraagt deze uitkering aan via de werk.nl-website van UWV of direct via uw gemeente. Uw gemeente bepaalt of u de IOAW krijgt, de voorwaarden vindt u op Rijksoverheid.nl

Vraag aan via werk.nl

Standaard na de WW: bijstand

Als u geen recht heeft op de specifieke uitkeringen hierboven, dan kunt u de bijstandsuitkering aanvragen aan het einde van uw WW-uitkering. U doet uw aanvraag via de werk.nl-website van UWV of direct via uw gemeente. Uw gemeente bepaalt of u de bijstand krijgt.

Vraag aan via werk.nl

Laatste nieuws Lees voor

Hieronder vindt u het meest recente nieuws over SPAWW.

Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord