A

A

EEN AANVULLING OP WW OF WGA

OOK VOOR JOU?

Als je in de WW of WGA zit en jouw uitkering loopt binnenkort af, kom je misschien in aanmerking voor een aanvullende uitkering. Check het hier.

PAWW checken in 3 stappen

STAP 1

Check of jouw werkgever is aangesloten bij de PAWW

STAP 2

Check of je in aanmerking komt voor een PAWW-uitkering

STAP 3

Check of je de PAWW-uitkering direct kunt aanvragen

PAWW, OOK VOOR JOU?

CHECK HET NU!

Ongeveer 1 op de 3 werkzoekenden heeft na een jaar nog geen nieuw werk gevonden. Geen werk hebben of niet kúnnen werken is al moeilijk genoeg. Financiële zorgen wil je dan zeker niet. Vakbonden en werkgevers hebben samen gezorgd dat er na WW en WGA nog een vangnet is.

Wat gebeurt er na de WW of na de WGA?

Heb je na afloop van de WW nog geen werk gevonden of ben je na afloop van de WGA nog arbeidsongeschikt? Dan heb je misschien recht op een verlengde uitkering via de PAWW. Dat is de Private Aanvulling WW en WGA. Deze uitkering is door de vakbonden en de werkgevers in het leven geroepen. Zo krijg jij als werkzoekende of arbeidsongeschikte langer een steuntje in de rug wanneer dat nodig is.

Verlengde WW of WGA

Als jouw (voormalige) werkgever is aangesloten bij de PAWW kun je in aanmerking komen voor de PAWW-uitkering. Een groot deel van de Nederlandse werkgevers doet gelukkig al mee. Dat betekent: langer financiële zekerheid voor jou, als het leven niet loopt zoals je hoopt.

Lees meer over de PAWW-regelingof check hierboven of jij in aanmerking komt voor PAWW.

Wil je bericht ontvangen wanneer jij jouw PAWW kunt aanvragen?

Werkloos of arbeidsongeschikt

Het leven loopt niet altijd zoals je hoopt. Vandaag ben je aan het werk, morgen kun je werkloos of arbeidsongeschikt zijn. Gelukkig heb je dan waarschijnlijk recht op een uitkering. Als je werkloos wordt is dat WW, als je gedeeltelijk of tijdelijk arbeidsongeschikt raakt is dat WGA.

Wat is de PAWW?

De PAWW is een extra verzekering bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Als jouw werkgever via cao-afspraken onder de PAWW valt, betaal jij als werknemer hier premie voor. Die vind je op je loonstrook. Weet je niet zeker of dat zo is? Check hier of je werkgever is aangesloten bij de PAWW. Is dat het geval, dan kun je checken of jij in jouw specifieke situatie in aanmerking komt. Check hier.

Een PAWW-uitkering aanvragen

Is jouw (voormalig) werkgever aangesloten en kom je in aanmerking? Je kunt dan een PAWW-uitkering aanvragen. De verlenging van de WW of WGA moet je zelf aanvragen bij Stichting PAWW. Dit doe je 4 weken voordat je uitkering afloopt tot uiterlijk 1 week erna. Hoe je dit doet, lees je hier.

Bent u geen werknemer, maar wel geïnteresseerd in de PAWW?

Ik ben werkgever Ik ben bestuurder/sociale partner

Een initiatief van
Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord