A

A
Lees voor

Extra inkomsten tijdens uw PAWW

Tijdens uw PAWW-uitkering moet u solliciteren en actief op zoek naar werk, net zoals bij de WW en WGA. Dit is een wettelijke verplichting. Krijgt u verdiensten uit uw arbeid? Dan verrekenen wij dat met uw PAWW. In artikel 5 van het aanvullingsreglement kunt u zien welke formule we gebruiken. Hiervoor heeft Stichting PAWW aansluiting gezocht bij het Algemeen inkomensbesluit socialezekerheidswetten

Inkomsten tijdig doorgeven

U geeft uw extra inkomsten aan ons door via het verantwoordingsformulier in het werknemersportaal.

Zolang u de PAWW ontvangt, moet u uw extra inkomsten aan ons melden. Doe dit uiterlijk binnen één week na afloop van een kalendermaand. Pas na ontvangst van die opgave betalen wij de PAWW aan u uit. U moet dit dus aan het einde van elke maand aan ons doorgeven. Bent u te laat met doorgeven? Dan kunnen wij de PAWW op zijn vroegst pas in de volgende kalendermaand uitbetalen.

Wij kijken regelmatig of u uw inkomsten juist heeft doorgegeven. Als wij zien dat u te veel of te weinig inkomsten heeft gemeld, vragen we u om deze aan te passen in de verantwoordingsformulieren.

Meer of minder verdiensten

Verdient u minder dan 87,5% van het maandloon waarop uw PAWW is gebaseerd? Dan verrekenen wij uw inkomsten met uw PAWW.

Verdient u 87,5% of meer van het maandloon waarop uw PAWW is gebaseerd? Dan stopt de PAWW-uitkering. Het recht op de PAWW kan echter herleven. Kijk voor de details in het aanvullingsreglement, artikel 9.

Verantwoordingsformulier invullen? Bekijk hieronder de instructiefilmpjes.

1. Hoe bereid ik het invullen van mijn verantwoordingsformulier voor?

2. Hoe voeg ik mijn inkomsten toe aan mijn verantwoordingsformulier?

3. Hoe voeg ik mijn sollicitatieactiviteiten toe aan mijn verantwoordingsformulier?

Heeft deze informatie u geholpen?
Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord