A

A
Lees voor

Weer aan het Werk

Gepubliceerd op: 29 juni 2021

In deze rubriek verschijnen in de toekomst landelijke of regionale initiatieven om mensen weer aan het werk te helpen.

Regionale mobiliteitsteams (RMT’s) aan de slag

De regionale mobiliteitsteams zijn er voor mensen die door COVID-19 hun werk of inkomen zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken. Met de RMT’s is er extra ondersteuning die ze nodig kunnen hebben om ander werk te vinden.

Dienstverlening op maat

De dienstverlening op maat bestaat uit een nieuwe aanpak in 35 regionale mobiliteitsteams. Daarbij staat centraal wat de mensen nodig hebben om weer aan het werk te komen. Deze passende dienstverlening bestaat uit extra begeleiding naar werk. Ook is er hulp bij loopbaanadvies, (om)scholing, scholing via praktijkleren in het mbo en hulp bij schulden. Ongeacht of ze inkomen uit werk of een uitkering hebben. Hierbij is bijzondere aandacht voor jongeren, mensen uit de Banenafspraak en ZZP’ers.

De nieuwe aanpak is een van de vier onderdelen van het sociaal pakket. Dat maakt deel uit van het derde steun- en herstelpakket van de Rijksoverheid. In de regionale mobiliteitsteams werken de Rijksoverheid, gemeenten, UWV, SBB, werkgeverorganisaties, vakbonden en onderwijsinstellingen samen in een arbeidsmarktregio.

De mobiliteitsteams zijn een samenwerking tussen de vakbonden FNV, CNV en VCP, ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en LTO, UWV, gemeenten (G4, G40, VNG en Divosa), Cedris, MBO Raad, NRTO, SBB en de ministeries van OCW en SZW.

Terug naar overzicht

Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord