A

A
Lees voor

Verstevigen incasso leidt tot resultaat

Gepubliceerd op: 17 maart 2020

Sinds juli 2019 werken wij hard aan het intensiveren van onze incassoprocedure. Zo stuurden we betalingsherinneringen uit. Dit heeft tot een positief resultaat geleid: in een halfjaar tijd registreerden we aanzienlijk meer werkgevers.

Naar aanleiding van de actie steeg het aantal registraties van werkgevers van de 80 grootste aangesloten sectoren significant. Stond de teller in juli 2019 nog op 70% geregistreerde bedrijven, in december 2019 bedroeg dat percentage 93%.

Periode/

jul

sep

okt

nov

dec

Voltooide registraties

70%

84%

88%

91%

93%

Nog te registreren WG conform opgave representativiteits-gegevens sectoren.

30%

16%

12%

9%

7%

Toch ging dit niet zonder slag of stoot. We stuurden een behoorlijk aantal werkgevers ten onrechte een herinnering en nota’s. Daarvoor bieden we hen onze verontschuldigingen aan. Sinds december vorig jaar staat de actie tijdelijk op pauze. In de loop van het eerste kwartaal hervatten we het werk dat we weliswaar minder sympathiek, maar wel noodzakelijk vinden. De regeling is gestoeld op solidariteit: daar hoort bij dat alle werkgevers die onder de regeling vallen (conform opgave van hun sector) ook de inning en afdracht verzorgen.

Terug naar overzicht

Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord