A

A
Lees voor

SPAWW Jaarverslag 2021: Verlengen van de PAWW-regeling

Gepubliceerd op: 21 juli 2022

Onder werknemers, werkgevers en cao-partijen is ieder kwartaal een tevredenheidsonderzoek gehouden waaruit per kwartaal een verbetering van de overall waardering kon worden opgetekend. Het risicomanagement is in naar een volwassen fase gegroeid. Al deze zaken geven Stichting PAWW een gezonde uitgangspositie om de uitdagingen die nog volgen aan te gaan.

Verlengen PAWW-regeling tot 2027
Sociale Partners hebben zoals afgesproken de PAWW-regeling en de uitvoering in 2020 (ruim op tijd voor de afloopdatum van de eerste cao-periode) geëvalueerd. Het leidde tot de conclusie  dat de regeling en de uitvoering worden voortgezet voor minimaal een volgende cao-periode, lopend tot 1 oktober 2027. In 2021 is daarom een campagne opgezet om cao-partijen tijdig te informeren over hoe zij hun deelname (vanaf november 2021) konden verlengen.

Groei PAWW-uitkeringsaanvragen
De PAWW-regeling en de uitvoering startte met een eerste cao-periode, lopend tot 1 oktober 2022. In 2021 stabiliseerde het aantal deelnemende werknemers op 2,1 miljoen werknemers werkzaam bij ruim 59 duizend werkgevers. De omvang van de uitkeringen verkeert nog in de opbouwfase; dit blijkt onder meer uit de toename van de uitkeringen in 2021 naar € 52 miljoen; dat is dertien keer meer dan in 2020. 

Naar jaarverslag 2021

Vragen
Heeft u vragen naar aanleiding van de publicatie van het jaarverslag, of wilt u meer informatie? Dan kunt u een e-mail sturen naar Stichting PAWW via adres: pers@spaww.nl

Terug naar overzicht

Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord