A

A
Lees voor

Premie voor 2021 neerwaarts bijgesteld op 0,4%

Gepubliceerd op: 26 maart 2021

SPAWW acht de neerwaartse aanpassing van belang voor de deelnemers. Ton de Rijk, uitvoerend bestuurder van SPAWW, zegt: ‘De coronacrisis en de maatregelen van de overheid zorgen voor een uitzonderlijke situatie. De verlenging van de NOW zorgt ook in de eerste helft van 2021 voor lagere werkloosheid. Uit ons financiële model volgt dat het bijdragepad neerwaarts moet worden bijgesteld om de ontwikkeling van het vermogen stabiel te houden. Dat was in september nog niet het geval.’

Aantal uitkeringen stijgt wel

De laatste maanden neemt het aantal PAWW-uitkeringsgerechtigden toe. De stijging is het gevolg van het ingroeimodel en wordt nu dus vertraagd door de huidige crisis. Voor steeds meer deelnemers ontstaat nu PAWW-recht. Het aantal uitkeringsgerechtigden groeit naar verwachting in de komende jaren door tot 15 á 30 duizend per jaar, afhankelijk van de economische situatie. 

Steekproef toetsing correcte uitvoering Stichting PAWW

Om goedkeuring te krijgen voor de jaarrekening neemt Stichting PAWW samen met onze accountant EY jaarlijks een steekproef af onder werkgevers. Voor de correcte uitvoering van de regeling is het noodzakelijk dat werkgevers de juiste bijdrage inhouden bij de werknemers en afdragen aan Stichting PAWW. Stichting PAWW moet dit kunnen aantonen. De steekproef wordt uitgevoerd onder enkele honderden werkgevers. Werkgevers die hiervoor worden uitgenodigd, zijn reglementair verplicht om hun medewerking te verlenen.

Terug naar overzicht

Geplaatst in

Bestuur
Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord