A

A
Lees voor

Nu al 1,45 miljoen werknemers verzekerd voor 2e periode reparatie WW/WGA

Gepubliceerd op: 09 juni 2022

Het gaat om een private regeling waaraan nu ruim 60.000 werkgevers meedoen. Ook nieuwe sectoren zijn voornemens aan deze regeling deel te nemen, waaronder de Groothandel voor Bloemen en Planten en de Uitzendkrachten.

Stand van zaken na 1 april
Vanaf media november zijn de eerste mail-batches voor de verlenging van de PAWW. Naast het versturen van herinneringsmails, zijn er ook veel vragen beantwoord en partijen geholpen bij het doorlopen van het verlengingsformulier. Tegen de deadline van 1 nam de drukte op het verlengingsportaal enorm toe. 

Verlengen deelname nog mogelijk, maar wel grote kans op dekkingsloze periode na 1 oktober
Branches en werkgevers die nog niet verlengd hebben, maar dit wel willen doen worden opgeroepen dit alsnog snel te doen via de site van SPAWW. In het geval de verlenging niet op tijd wordt doorgegeven, lopen hun medewerkers het risico tijdelijk niet verzekerd te zijn. Zij kunnen dan geen gebruik maken van PAWW als zij in de periode na 1 oktober 2022 werkloos worden, tot het moment dat de nieuwe PAWW-regeling ook op hun van toepassing is. Na 15 april kan een dekkingsloze periode al nauwelijks meer worden voorkomen. Dit omdat de afhandeling van de aanvragen – inclusief de zomervakantie – maximaal 6 maanden in beslag neemt.

Terug naar overzicht

Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord