A

A
Lees voor

Aandachtspunten 2021

Gepubliceerd op: 26 maart 2021

Evaluatie SPAWW in volle gang

Per 1 oktober 2022 loopt de eerste termijn van de PAWW-cao af en kan een nieuwe PAWW-cao ingaan. In de PAWW-cao (artikel 13) is bepaald dat centrale werkgevers- en werknemersorganisaties de cao zullen evalueren voor 1 juli 2021.

Vanaf maart 2020 is een onafhankelijk onderzoeker in opdracht van Stichting PAWW in gesprek met verschillende doelgroepen over de regeling. Daar komen uiteenlopende reacties naar voren. De rapportage over die reacties is eind maart voorgelegd aan de sociale partners. Op basis van die input en andere bronnen, maken sociale partners hun evaluatie over de reparatieregeling van de WW zoals zij afspraken in het sociaal akkoord van 2013.

Stichting PAWW maakt ondertussen dankbaar gebruik van voorlopige uitkomsten uit het onderzoek. Zo werken we aan het verbeteren van de communicatieservices, starten we gesprekken op met UWV en de loonaangifteketen om tot administratieve lastenvermindering te komen en zorgen we op korte termijn voor uitkeringsgerechtigden dat zij een mogelijkheid hebben om een voorschot aan te vragen.  

Laatste werkgevers sluiten aan, incassoproces stapsgewijs op orde, iDeal toegevoegd

Dit jaar sluit de laatste groep werkgevers aan die onder de regeling valt. Werkgevers die moeite hebben met de registratie worden ondersteund met een onboardingservice. Ook de laatste hick ups in het incassoproces worden weggenomen, waardoor de hinder die een groep werkgevers ondervond wordt weggenomen. Tot slot wordt in het tweede kwartaal iDeal als betalingsmogelijkheid in het portaal toegevoegd om het incassoproces nog soepeler te laten verlopen.

Terug naar overzicht

Geplaatst in

Bestuur
Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord