A

A

Aangifte doen via USA

De Uniforme SPAWW Aangifte (USA) is een extra digitaal aangiftekanaal dat ingericht is voor Stichting PAWW. Deze uniforme aangifte biedt de mogelijkheid om gestandaardiseerd en geautomatiseerd maandelijks de aangifte voor de PAWW-regeling in te dienen met uw salarissoftware.

De USA maakt gebruik van de marktstandaard voor de uniforme pensioenaangifte: de UPA. Dit is een standaard voor het volautomatisch uitwisselen van salarisgegevens tussen werkgevers/administratiekantoren en pensioenfondsen.

Naast de USA blijven de aangiften via het portaal voor werkgevers op de website van SPAWW en de bulkaangifte voor administratiekantoren bestaan. De werkgever maakt een keuze voor een van de aangiftekanalen. Het is niet mogelijk om twee aangiftemethoden gelijktijdig te gebruiken.

USA in het kort

  • Gestandaardiseerd en geautomatiseerd de PAWW aangifte regelen
  • Bespaart tijd voor werkgevers of administratiekantoren.
  • Voorkomt fouten (geen handmatige invoer meer)
  • Eenvoudig correcties doorvoeren

De USA kort uitgelegd

De USA is een aangifte over een aangiftetijdvak voor één administratieve eenheid. Daarbij kunnen één of meer correcties over voorgaande tijdvakken binnen hetzelfde aangiftejaar worden opgegeven. Een werkgever die zijn administratie heeft opgesplitst in meerdere administratieve eenheden moet dan ook meerdere USA-berichten inzenden (één per administratieve eenheid). 

Wanneer aangifte doen via het aangiftekanaal USA?

Softwareontwikkelaars bepalen zelf wanneer zij hun salarispakket(ten) aansluiten op USA.

Op deze webpagina publiceren we binnenkort de release data voor de verschillende salarispakketten. De eerste salarispakketten bieden begin 2023 de USA al aan is de verwachting.

Werkgevers en administratiekantoren vinden te zijner tijd op deze pagina de instructies om het aangiftekanaal voor een administratieve eenheid om te zetten naar USA.

Technische informatie voor softwareontwikkelaars

Dit document beschrijft de technische implementatie aspecten voor de USA voor softwareleveranciers. Deze specificaties zijn gelijk aan de technische specificaties zoals die zijn beschreven door de Pensioen Federatie voor UPA. Hiervoor klikt u op de button Bekijk de documentatie.

Voor vragen over het document of voor gegevens (Username + Password) om toegang tot de (test)omgeving te krijgen kunnen softwareontwikkelaars een mail sturen naar usa@spaww.nl.

Bekijk de documentatie


Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord